Zákonná poistka

Helen Martinez 21 máj , 2020 0 comments PZP

Viete o tom, že pojem zákonná poistka je to isté ako povinné zmluvné poistenie (známe ako PZP).  V súčasnosti máte k dispozícií mnoho poisťovacích spoločností. Každá chce svojmu zákazníkovi poskytnúť len tie najlepšie služby, ceny a možnosti. Častokrát to však ostáva len pri sľuboch. Preto si dobre preverte každú spoločnosť a hlavne hodnotenie zákazníkov (resp. tých, ktorí boli účastníkmi poistnej udalosti) na rýchlosť a efektivitu jednania danej poisťovacej spoločnosti.  Povedzme si, čo si pri výbere zákonnej poistky všímať.

Čo je dôležité pri zákonnej poistke

Auto_InsuranceProfil spoločnosti je veľmi dôležitým aspektom, na ktorý si treba dať pozor, aj keď ide o zákonnú poistku. Pri výbere poisťovne dbajte na to, či

  • je daná spoločnosť legálna a teda aj registrovaná;
  • druhy poistiek, ktoré ponúkajú;
  • podmienky poistenia,
  • prípadne zoznam klientov, ktorí využívajú služby vybranej poisťovne.

To všetko a ešte viac spadá pod pojem „profil spoločnosti“. Ak budete podrobne kontrolovať všetky tieto kritéria, a samozrejme aj samotnú poisťovňu, pomôže vám to pri výbere. Rovnako aj rýchlo zistíte, či je skúmaná poisťovňa seriózna alebo nie. Aby ste sa nestali obeťou podvodu, pozorne si všetko naštudujte.

Ako sme už vyššie prízvukovali, je na vás, aby ste si vybrali, o aký typ pokrytia máte záujem. A teda aby vaša zákonná poistka na auto spĺňala všetky vaše nároky.  Samozrejme si môžete vyhľadať aj nezávislých poradcov, ktorí vám povedia, čo je pre vás to pravé, resp. čo by ste ako šofér pri vašej poistke potrebovali.

Menší tip pre vás: ak šoférujete len zriedkavo, potom tomu prispôsobte aj balíček povinného zmluvného poistenia, čo by mohlo v konečnom dôsledku pozitívne ovplyvniť finálnu cenu vašej zákonnej poistky.

Jedno je isté. Ak chcete riadiť vozidlo, potom budete potrebovať zákonné poistenie. Keďže je nariadené zákonom štátu, každý šofér a vlastník motorového vozidla na to musí dbať a zriadiť si ho. augmentation-assurance-auto-2011Čím skôr si ho vybavíte, tým skôr sa zbavíte obmedzenia vo vašom „privilégiu“ jazdy. Zákonná poistka na auto nie je jediná, ktorá je povinná. Preto vieme, že ak dáme poistku ku poistke, pravidelne platená suma z nášho účtu nie je ani zďaleka zanedbateľná.

Ale našťastie v dnešnej dobe sa poisťovníctvo stalo veľmi konkurencieschopné a poisťovne sa stále viac a viac snažia na klientov zapôsobiť. A to aj tým, že permanentne znižujú ceny, a tým „odstránia z cesty“ svojich konkurentov. To všetko v snahe prilákať nových zákaznízkov resp. ukradnúť tých od konkurenčných poisťovacích spoločností. Sú ochotní ponúknuť čo najlepšie možné ceny, to znamená, že budú ochotní s vami obchodovať, aby si vás získali na ich stranu. Preto si niečo povedzme o porovnávaní.

Aj zákonná poistka je hodná porovnávania…

Rôzne spoločnosti môžu zákazníkom poskytovať rôzne cenové ponuky poistenia, poprípade rôzne akcie, ktoré vás nalákajú práve na tú ktorú poisťovňu. To všetko s cieľom získať čo najviac zákazníkov, čo je aj celkom pochopiteľné. Ale nenechajte sa ovplyvniť takýmito dych berúcimi akciami a skôr ako sa bezhlavo pustíte do vybavovania pre vás výhodnej poistky, poriadne si preštudujte podmienky.

Pretože väčšina takýchto ponúk skrýva obmedzenia, známe ako „tie miniatúrne písmenká na konci zmluvy„. Aby ste vystihli tú najlepšiu ponuku, môžete porovnávať rôzne autopoistenia, prípadne si pomocou kalkulačky vypočítať koľko by vás to stálo s nejakou konkrétnou poisťovňou. Potom si už len stačí do užšieho výberu vybrať tie, alebo tú, ktorá vám je najviac cenovo dostupná. Ak to chcete urobiť, ceny a jednotlivé ponuky poisťovní si môžete porovnať aj online.

Zákonná poistka u „dôveryhodných šoférov“

Poisťovne si sú vedomé skutočnosti, že existujú dve skupiny šoférov. Tí dôveryhodní, ktorí jazdia bezpečne a ich poistná história je bez akéhokoľvek zadrheľa, teda nemali žiadnu autonehodu alebo nie sú aktérmi iných s vozidlom súvisiacich poistných udalostí, predstavujú pre nich, ako poisťovňu, menšie riziko, a teda je aj veľká šanca na zníženie poistného.

Ako inak ušetriť?

1, Ďalším spôsobom, ako získať zľavu u poisťovne je poistenie viac ako jedného Coût Automobilevozidla. Čím viac vozidiel naraz môžete poistiť, tým menej by ste museli ochudobňovať váš bankový účet.

2, Vytvorte si vaše povinné zmluvné poistenie v takej spoločnosti, v ktorej už máte nejaký druh poistenia (napr. zdravotné, na dom…). Ak sa poistenia spoja, výsledná suma by vám mohla prísť viac ako prijateľná.

Na záver už len niekoľko motivujúcich slov. Chápeme, že z množstva ponúk, ktoré sú vám momentálne na slovenskom trhu k dispozícií, je ťažké si vybrať tú jednu, a zároveň tú pravú, ktorá by spĺňala všetky vaše očakávania. Samotné porovnávanie môže byť pre vás únavné, ale po triezvom uvážení môžete nakoniec dostať tú najlepšiu zákonnú poistku pre vás. Ak ste si už aj nejakú vybrali a svoj výber ste oľutovali, lebo ste našli niečo lepšie, stále máte možnosť podať výpoveď PZP od zmluvy.

Written By Helen Martinez

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *